lenzen

Sferische, multifocale en torische lenzen.

Waarom lenzen dragen?

Waarom moet u contactlenzen dragen? Wat is het advies van uw oogarts?

Eerst luisteren wij naar uw verhaal om dan samen op zoek te gaan naar de juiste lenzen. Het is niet gezond voor uw ogen om continu lenzen te dragen.

Om uw ogen meer zuurstof te geven, combineert u het dragen van lenzen best met een bril die u af en toe opzet.

Welke lenzen nodig?

Afhankelijk van het advies van uw oogarts en uw voorkeur gaan we samen op zoek naar de best passende contactlenzen.

Doorgaans wisselt u uw lenzen om de maand, maar misschien verkiest u daglenzen? Bijvoorbeeld op vakantie of tijdens het intensief sporten kan het interessant zijn om daglenzen te gebruiken.

Wij kunnen alle merken lenzen leveren!!

onderhoud & service

Zeker wanneer u voor de eerste keer in uw leven contactlenzen gaat dragen, moet u daar even aan wennen.

Optiek Aerden helpt u graag op weg bij het correct in- en uitdoen van uw lenzen. U krijgt ook advies over het efficiënt onderhoud van uw contactlenzen en hoe u er best mee om kan gaan.

Heeft u vragen over uw lenzen? Zitten uw lenzen niet meer comfortabel? Wilt u graag een ander soort lenzen uittesten? Aarzel niet om langs te komen! We helpen u graag verder.

Soorten lenzen

Optiek Aerden biedt verschillende soorten (contact) lenzen aan. U heeft ook keuze uit verschillende materialen. Daarom kan u best langskomen in onze winkel zodat we op een rustig moment samen de beste lenzen voor u kunnen kiezen.

SFERISCHE LENZEN

corrigeren één sterkte, om bijziendheid of verziendheid bij te sturen

MULTIFOCALE LENZEN

bieden zowel dichtbij als verder af een helder zicht
 

TORISCHE LENZEN

corrigeren een astigmatisme* door een ballast in de lens
 

*Astigmatisme is een afwijking aan de cilinder in het oog, waarbij u zowel last hebt met ver én met dichtbij goed zien. Het komt vaak voor bij kinderen en volwassenen en kan verergeren bij het verouderen. Wie last heeft van astigmatisme, heeft een ovaalvormig hoornvlies. Je kan het vergelijken met de vorm van een rugbybal en daardoor zit je met een vervormd beeld.

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Aarzel dan zeker niet om ons te contacteren.

Lenzen in verschillende materialen

U heeft bij ons de keuze uit contactlenzen in verschillende materialen. Verkiest u de klassieke lenzen in kunststof of heeft u een voorkeur voor silicone lenzen? Samen zoeken we uit welk type lenzen voor u het beste zitten.